29 Οκτ 2008

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Λέσβου 29/10/2008

ΠΡΟΣ : 1)Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2)Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3) Κ . ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΠΑΔ .
ΚΟΙΝ : ΕΕ.ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λέσβου έστειλε επιστολή στους Υπουργούς 1) Οικονομίας και Οικονομικών 2) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και στον Διοικητή του ΟΠΑΔ από τους οποίους ζητά να παρέμβουν για να λυθεί το πρόβλημα με την απόφαση των φαρμακοποιών Λέσβου να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους δημοσίους υπαλλήλους:

Η επιστολή έχει ως εξής:
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη καθυστέρηση στις πληρωμές από τον ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς Λέσβου.Οι φαρμακοποιοί Λέσβου όπως σας έχουν ενημερώσει διακόπτουν από 1/11/2008 τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους,εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών που έχει το δημόσιο σε βάρος τους.
Οι επιπτώσεις στο παραπάνω πρόβλημα θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προυπολογισμό λόγω της υπάρχουσας ακρίβειας που μαστίζει τις περισσότερες ομαδες του πληθυσμού,και κυρίως τους συνταξιούχους ,τους γονείς.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται στο παραμικρό για την εξέλιξη αυτή,αφού η –παρακράτηση- των μηνιαίων εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται και άμεσα και εμπρόθεσμα.

Το κοινωνικό ζήτημα που δημιουργείται είναι μείζονος σημασίας,γιατί πολλοί εργαζόμενοι αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίτιμο του κόστους των φαρμάκων σε χρόνιες παθήσεις με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος τους και η αξιοπρέπειά τους.

Σας καλούμε να παρεμβείτε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται και να νοιώθουν ανασφαλείς οι εργαζόμενοι. Πρέπει και η πολιτεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους στα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου