2 Φεβ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Ο ευαίσθητος χώρος της υγείας (και ειδικά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης) απαιτεί την άμεση ενίσχυσή του σε υγειονομικό-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΌ προσωπικό με αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης,βασική προυπόθεση μιάς δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας,και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όπου η ανεργία βασιλεύει στους υπερδιπλωματούχους νέους ,στην ακριτική και παραμεθόρια περιοχή μας.

Οι μεροληπτικές μετακινήσεις-μετατάξεις και μάλιστα από κατηγορίες ελλειμματικές ,οδηγούν σε πλήρη απαξίωση της κοινωνικής πρόνοιας με ολέθριες συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.

Η κάθε έντεχνη-πλασματική –μεροληπτική πρακτική μετατροπής εργασιακής σχέσης εξυπηρετεί μεμονωμένες στρατηγικές ,

ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,

Προσθέτει δε επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου και απαραίτητου προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

Εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων λειτουργίας και απαραίτητων κτιριακών, εργαστηριακών υποδομών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι όποιες μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού να διέπονται από συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες και σε καμιά περίπτωση να μην αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Γενναία χρηματοδότηση της Υγείας από τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό, που να ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Προκήρυξη θέσεων εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λέσβου συμπαραστέκεται στο πρωτοβάθμιο σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και δηλώνει ότι θα βρίσκεται αλληλέγγυο σε κάθε δίκαιο θεσμικό αίτημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου