16 Νοε 2009

Μήνυμα για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 36η αγωνιστική επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συναντά τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε συνθήκες καταπάτησης των δικαιωμάτων και υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου.

Η ανεργία είναι το αποτέλεσμα των καπιταλιστικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η υποβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, oι ιδιωτικοποιήσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών αγαθών της υγείας και της παιδείας, η εμπορευματοποίηση, η αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης, η πολιτική λιτότητας επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων .

Το Πολυτεχνείο ως κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό κεφάλαιο αγώνα για την κοινωνική, οικονομική, πολιτική δημοκρατία, τα δίκαια και την εθνική ανεξαρτησία, διαχέεται, δυναμώνει, οδηγεί σε κάθε σελίδα των σύγχρονων αγώνων για συλλογικά δικαιώματα, για κοινωνικά δικαιώματα, για πρόοδο, ειρήνη και συνεργασία των λαών.

Οι πόλεμοι, τα στρατεύματα κατοχής, οι ανισότητες, η φτώχεια, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, τα ναρκωτικά, τα αυταρχικά συστήματα, συνεχίζουν να υποβαθμίζουν, με νέους τρόπους, τη ζωή, τις αξίες, τις διεκδικήσεις των λαϊκών και κοινωνικών στρωμάτων, και των νέων.

Η 17η Νοεμβρίου 2009 συνδέει οράματα και αγώνες που έχουμε ανάγκη σε μια από τις πιο ζοφερές πραγματικότητες για τη χώρα μας.

Οι κυβερνητικές πολιτικές δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε νεοφιλελεύθερα μοντέλα και κατευθύνσεις που έχουν χρεοκοπήσει. Δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε κάθε είδους κατεστημένα συμφέροντα που έχουν ως στόχο τους εργαζόμενους, τους συκοφαντούν, επιχειρούν διαρκώς να αποπροσανατολίσουν, να διατηρήσουν νεοφιλελεύθερους μονόδρομους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχτεί με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, απολύσεις, περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό των εισοδημάτων μας.

Το Πολυτεχνείο, σήμερα, αύριο φέρνει το δικό του ρήγμα στην απαισιοδοξία, την απλή εκδήλωση δυσαρέσκειας, την αποστασιοποίηση.

Ο ξεσηκωμός του ’73 ανοίγει σε κάθε συγκυρία έναν κύκλο ενεργοποίησης, ενωτικών και δυναμικών αγώνων, αγωνιστικών δεσμών της νεολαίας, των κοινωνικών κινημάτων, των συνδικαλιστικών και μαζικών δράσεων.

ΣΗΜΕΡΑ που οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές και επεμβάσεις, ποικιλότροπα και πολύμορφα, είναι παρούσες σε χώρες και περιοχές του πλανήτη, στον πόλεμο των οικονομικών ανταγωνισμών,

ΣΗΜΕΡΑ που η διαρκής μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, η υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και το έμφραγμα στα Ταμεία, ιδιαίτερα στο Ταμείο Πρόνοιας των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι βρόγχος στη ζωή των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους και όλες στην πορεία που πραγματοποιείται την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 15.00

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ:

•Ø ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

•Ø ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταθέτει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17/11/2009 στις 12.00 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου