23 Φεβ 2010

Κάλεσμα στην αυριανή 24ωρη απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. συμμετέχουμε στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται στο στόχαστρο και εμφανίζονται ως βασικοί υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και το χρέος.

Ταυτόχρονα μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση: Οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες και οι οικονομικά ισχυροί που ακόμα και σήμερα αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής καθώς πέρα από το "πάγωμα" των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, την αύξηση της φορολογίας , απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού, η αμφισβήτηση της μονιμότητας και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική και να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αλλά οι έχοντες και κατέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου