27 Μαρ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ


Εργαζόμενες ,εργαζόμενοι,

Την Πέμπτη 2 Απρίλη ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ να απεργήσουμε και να δηλώσουμε όλοι μαζί, με τη ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή και τον αγώνα μας την απαίτησή μας να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Ο ι κύριες διεκδικήσεις μας, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, είναι:

1.Προστασία της αγοραστικής μας δύναμης , αύξηση του εισοδήματός μας,ΟΧΙ πάγωμα και καθήλωση.Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε άλλο την πολιτική της λιτότητας που συνεχίζεται και εντείνεται με πρόσχημα και τη σημερινή οικονομική κρίση.Ακόμα και το <εφάπαξ έκτακτο επίδομα> το οποίο δίνεται σαν <ελεημοσύνη> έχει κόστος 90 εκ ευρώ ,όταν από τα μεσαία κλιμάκια των Δημοσίων Υπαλλήλων αφαιρούνται 100 εκ.ευρώ ,επειδή παγώνουν οι μισθοί,γίνεται ανακατανομή της φτώχειας και επιχειρείται έντεχνα να στραφεί η μία εισοδηματική τάξη απέναντι στην άλλη.

2. Προστασία και ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών και δικαιωμάτων μας (ειδικότερα: εφάπαξ, ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ κ.ά). Με την σημερινή καταδικαστική απόφαση ,όπως αναμενόταν,του Δικαστηρίου Των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αφέθηκαν έκθετα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών συναδέλφων με τον όλο χειρισμό της κυβέρνησης,καταργήθηκε κάθε κοινωνικό στοιχείο στους όρους,τις προϋποθέσεις και τις ρυθμίσεις της ασφάλισης και συνταξιοδότησης.Πρέπει να απαντηθεί άμεσα το θεμελιώδες ερώτημα αν η ασφάλιση στο δημόσιο είναι επαγγελματική ή κοινωνική.πρέπει επίσης σε κάθε περίπτωση να μην οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες σε πρόωρη φυγή με ολέθριο αποτέλεσμα τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

3.Αύξηση της απασχόλησης . Τα νέα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης στοχεύουν στην παραπέρα μείωση του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στην αποδιάρθρωση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κρίσιμο αγώνα, που στόχο έχει να αναδείξει και να αντιμετωπίζει τα καίρια προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση,για την οποία ευθύνονται οι πραγματικοί έχοντες και το τραπεζικό σύστημα.Εξελίσσεται σε μια περίοδο που οι αποφάσεις της κυβέρνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση σημαντικές κατακτήσεις και δικαιώματά μας και προσδιορίζουν ως διαπραγματεύσιμο πλεονέκτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές μια είναι η απάντηση. Μαζικός, διαρκής, ανυποχώρητος αγώνας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μπορούμε με δυναμική, αποφασιστικότητα, συμμετοχή και μαζικότητα στην απεργιακή συγκέντρωση να κλιμακώσουμε τώρα το επόμενο βήμα αγώνα και αντιπαράθεσης. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΤΗΝ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ(ΓΣΕΕ_ΑΔΕΔΥ)

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση

Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΛΕΣΒΟΥ

& ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στις 12 .ΟΟ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου