23 Αυγ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού εκτίμησε ότι:

Η Κυβέρνηση με άλλοθι την αναμενόμενη και προαναγγελθείσα ύφεση, που εδώ και πάνω από ένα χρόνο την αντιμετωπίζει μοιρολατρικά στη βάση της διεθνούς κρίσης, συνεχίζει με νέες ταχύτητες την αύξηση των ανισοτήτων, την υποβάθμιση του εργασιακού, κοινωνικού, φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της διαβίωσης των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Στα πλαίσια αυτά :

§ Επιχειρείται με ένταση η διαμόρφωση ενός πολιτικού περιβάλλοντος «νομιμοποίησης» μιας βαθειάς και πρωτόγνωρης σε σκληρότητα «εισοδηματικής ή μισθολογικής πολιτικής». Από το πάγωμα, τη λιτότητα και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο η πολιτική αυτή μετεξελίσσεται με σενάρια ακόμη και σε ονομαστική περικοπή των μισθών, των δώρων κλπ.

§ Συνεχίζεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης βασικών δημόσιων αγαθών όπως της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης του νερού κλπ.

§ Συνεχίζεται η πολιτική της υποβάθμισης των βασικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

§ Συνεχίζεται η πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των νέων μορφών ελαστικής και άτυπης εργασίας (έκτακτοι, ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, stage κλπ).

Με τις πολιτικές αυτές μεταβιβάζεται με φανερό και υπόγειο τρόπο όλο το κόστος των αδιέξοδων πολιτικών και της κρίσης στα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι στο αγωνιστικό συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη) με δυναμικό τρόπο ανοίγουν μια νέα περίοδο και κλίμακα αγώνων με πυκνότητα μορφών δράσης για την απόκρουση πολιτικών ανατροπής δικαιωμάτων ζωής, για τη διεκδίκηση μιας αναδιανεμητικής πολιτικής για το εισόδημα, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, την εργασία, τη ζωή.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την πολιτικοσυνδικαλιστική, οργανωτική και αγωνιστική προετοιμασία μπροστά στη ΔΕΘ, προχωρά σε συσκέψεις Ομοσπονδιών κατά τομέα και ενότητα πολιτικής:

1. ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ομοσπονδίες Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας.

2. ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ομοσπονδίες Παιδείας, Οικονομικών.

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ομοσπονδίες Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης.

Αμέσως μετά: οριστικοποιεί το υπόμνημά της προς την Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς, συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Παρασκευή 28 Αυγούστου) για τη διαμόρφωση εξειδικευμένου προγράμματος δράσης για το χρονικό διάστημα μετά της 5/9/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου