27 Αυγ 2009

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Εσωτερικών, Περιφέρειες, Νομαρχιακής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης) στο πλαίσιο της πολιτικοσυνδικαλιστικής και αγωνιστικής προετοιμασίας της Δ.Ε.Θ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες, εκφράζοντας και το σύνολο των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, καταγγέλλουν την εγκληματική αδιαφορία και τις πολιτικές των Κυβερνήσεων που οδήγησαν στην καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του εναπομείναντος φυσικού πλούτου της Αττικής γης. Η ανεπανόρθωτη, για πολλά χρόνια, ζημιά στο περιβάλλον και το φυσικό, οικονομικό, κοινωνικό κεφάλαιο, είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων, κυρίαρχων πολιτικών και αντικοινωνικών, κερδοσκοπικών συμφερόντων και πρακτικών.

Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα οι συζητήσεις για τις προηγούμενες καταστροφές δεν καταλήγουν, ενώ η κατάσταση στους διοικητικούς και αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς, εκδηλώνεται με όλο και πιο χαώδη τρόπο στην αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων. Απαιτείται όχι απλά η αναθεώρηση σχεδίων, αλλά μια άλλη πολιτική που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και θα οδηγεί σε αποφασιστική έξοδο από το αντιπαραγωγικό διοικητικό σύστημα που επικρατεί, με ευθύνη των Κυβερνήσεων και έχει διαπιστωθεί η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητά του, με δραματικές και ολέθριες επιπτώσεις .

•1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική, την Αυτοδιοίκηση και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία καθώς και στους πληγέντες συμπολίτες μας, εκτιμά ότι έχει εκπέμψει το τελευταίο σήμα κινδύνου για την έξοδο από τη σημερινή καταστροφική πολική. Από τη γραφειοκρατική, παθητική και μακάρια, υποχωρητική πολιτική και κοινωνική στάση στα μεγάλα και μικρομεσαία συμφέροντα που οδηγούν και στην έκπτωση των δημόσιων μηχανισμών πρόληψης, αντιμετώπισης, προστασίας της κοινωνίας, ως σύνολο, από τέτοια φαινόμενα, τώρα, χθες, αύριο.

Η πρόκληση της ευθύνης για δράση, πρωτοβουλία, μας αφορά όλους, απαιτεί συνέπεια και συνέχεια ενεργειών και στο πλαίσιο αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξετάζει και είναι ανοιχτή σε μορφές συλλογικής συνεργασίας και κινητοποίησης στο κοινωνικό επίπεδο και άμεσα.

•2. Παράλληλα στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ανάπτυξη, με διαλυτικό τρόπο, ταχυτήτων στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, με πρωταγωνιστή την Κυβέρνηση και πρωταθλητή, δυστυχώς, την Αυτοδιοίκηση.

Από την υπόθεση των κωδίκων έως τη συνέντευξη για την επιλογή στελεχών, το διαιρετικό χαρακτήρα συστηματοποίησης του καθεστώτος των ιδιωτικού δικαίου, σε βάρος των Ταμείων και υπονομευτικά για την ενιαία, μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο, ο εκτροχιασμός από αρχές, κριτήρια, στόχους, για μια σύγχρονη και κοινωνικά αποδοτική Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση, συνεχίζεται και αυξάνει τα προβλήματα συνοχής στη λειτουργία του δημοσίου και υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

•3. Ταυτόχρονα η εισοδηματική πολιτική παγώματος και μείωσης των μισθών, που φαίνεται να επανεκδίδεται, για το 2010, με πιο ωμό και σκληρό τρόπο, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, βαθαίνει και γενικεύει μια πολυμέτωπη επίθεση αποδυνάμωσης του ρόλου του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης μέσα από την υποβάθμιση του ρόλου του ανθρώπινου δυναμικού και τη συρρίκνωση των δημοσίων πολιτικών και αγαθών.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική συγκέντρωση, στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη δυναμική – πυκνή, πολύμορφη αγωνιστική συνέχεια.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συνεδριάζει την Παρασκευή 28/8/2009 και οι Διοικήσεις των Ομοσπονδιών, οριστικοποιούν την πορεία, τις αιχμές και τις απεργιακές μορφές κορύφωσης για μετά τη Δ.Ε.Θ., άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου