22 Ιαν 2009

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας κοινοποιεί το ψήφισμα του Γενικού της Συμβουλίου στις 16/1/2009 για την Κων/να Κούνεβα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας του σωματείου καθαριστριών Κων/νας Κούνεβα. Η επίθεση αυτή έχει σαν στόχο τον περιορισμό και χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, στρέφεται ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αποτελεί πρόκληση για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ενέργειες αυτές δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, αντίθετα θα δώσουν νέα ώθηση στους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που έγιναν με αφορμή αυτό το γεγονός, αναδεικνύουν τη βαρβαρότητα και τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιφέρει οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις τόσο στον Ιδιωτικό όσο και τον ευρύτερο και στενό Δημόσιο τομέα με την παραχώρηση εργασιών και υπηρεσιών με τη μορφή των εργολαβιών.

Το Γενικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις πολιτικές προώθησης των επισφαλών εργασιακών σχέσεων, να καταργήσει το θεσμό των υπεργολαβιών στο Δημόσιο, να καταργήσει το νόμο 2956/2001 για την ενοικίαση των εργαζομένων, να προστατέψει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να αγωνιστούν ώστε να καταργηθούν οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις στους χώρους τους, για την επαναφορά των αρμοδιοτήτων που έχουν παραχωρηθεί σε εργολάβους και ιδιώτες στο Δημόσιο, για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ.

Τους καλεί να πάρουν πρωτοβουλίες και μέτρα για την εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς, να στηρίξουν τους εργαζόμενους που εργάζονται σε επισφάλεια, να αγωνιστούν για να σταματήσει η μαύρη και επισφαλής εργασία στις Δημόσιες υπηρεσίες.

Απαιτεί το κράτος να αναλάβει το κόστος αποκατάστασης της υγείας της Κων/νας Κούνεβα και τη συνταξιοδότησή της με πλήρη δικαιώματα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στέκεται αλληλέγγυο στη συνδικαλίστρια και συμπαραστέκεται στη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

Καλεί όλες τις Ομοσπονδίες - μέλη της και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν οικονομικά την Κων/να Κούνεβα με στόχο την αποκατάσταση της υγείας της.»

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/1 /2009 στις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου