12 Ιαν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/1/2009 σύσκεψη του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Προεδρείων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τη συνέχεια των αγωνιστικών μορφών δράσης :

1. για τον τερματισμό της Ισραηλινής εισβολής στη Γάζα
2. για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά δικαιώματα που τόσο η νεολαία όσο και τα συνδικάτα με αιχμή την εισοδηματική πολιτική, την ακρίβεια και την ανεργία, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να τύχουν νέας κλιμάκωσης της δυναμικής των συλλογικών, εργατικών και κοινωνικών δράσεων
3. για την άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (εφάπαξ) και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ΟΠΑΔ) που ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει με ευθύνη της κυβέρνησης
4. για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών.

Από τη σύσκεψη διαμορφώθηκε το ευρύ πλαίσιο και τα περιεχόμενα ανάπτυξης της εισήγησης του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Γενικό Συμβούλιο που συγκαλείται την ερχόμενη Παρασκευή 16/1/2009, με κύριο προσανατολισμό :

1. Την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου ενάντια στην Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το ΣΑΒΒΑΤΟ 17/1/2009 και ΩΡΑ 13.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η προώθηση (σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς) πρωτοβουλιών συλλογής και αποστολής βοήθειας : τροφίμων, φαρμάκων, κουβερτών κλπ καθώς και τη συμμετοχή σε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας.
2. Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης το Φεβρουάριο.
3. Τη διαμόρφωση αυτοτελούς αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος (πέρα από την 24ωρη) για το εφάπαξ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
4. Το σταθερό συντονισμό δράσεων και παρεμβάσεών της με το κίνημα νεολαίας.
Άμεσα θα επιδιωχτεί συνάντηση με το νέο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για το πρόβλημα του Ταμείου Πρόνοιας, τον ΟΠΑΔ, την εισοδηματική πολιτική και το νέο μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου