22 Ιαν 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση με την εκτίμηση ότι τα νέα δεδομένα και οι προβλέψεις για την οικονομία, το σταθεροποιητικό πρόγραμμα που είναι προ των πυλών, φέρνουν δραματικές εξελίξεις, ανεργία και φτώχια, επικίνδυνη αποσύνθεση και πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα σε κάθε σταθερή και έννοια κοινωνικής συνοχής, κρίνει επείγον την ενδυνάμωση, την πύκνωση, την αποφασιστική ανάπτυξη των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα δυναμική και ορμή.

Σήμερα η ανατροπή των πολιτικών και των νέων σχεδίων λιτότητας, αφαίμαξης, κατάργησης των όποιων οικονομικών εγγυήσεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή :

1. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/1/2009 το μεσημέρι. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει με στάση εργασίας όσους εργαζόμενους θέλουν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την παιδεία από 13.00 έως το τέλος του ωραρίου.

2. Στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας την Τετάρτη 28/1/2009 από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και την πανδημοσιοϋπαλληλική συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε και απέστειλε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και την Κυβέρνηση την επισυναπτόμενη επιστολή :

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα 20.1. 2009

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 28

Προς

1.- Υπουργό Εσωτερικών

κ. Προκόπη Παυλόπουλο

2.- Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

κ. Ιωάννη Παπαθανασίου

3.- Υπουργό Απασχόλησης &

Κοινωνικής Προστασίας

κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

4.- Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Κύριοι Υπουργοί,

Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι πλέον εκτός κάθε λογικού ορίου, επικίνδυνη και απαράδεκτη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έγκαιρα και πιεστικά ενημερώσει για το θέμα και τις προτάσεις της την Κυβέρνηση. Η ευθύνη είναι τεράστια και όσο τα δεδομένα χειροτερεύουν η αδιαφορία γίνεται πρόκληση.

Τα όρια έχουν ήδη εξαντληθεί και εκ των πραγμάτων η στάση μας κλιμακώνεται από τη δυναμική των κινητοποιήσεων στην απεργιακή σύγκρουση.

Στις 28/1/2009 προχωράμε σε μια ακόμη πανελλαδική στάση εργασίας που για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας διευρύνεται με τη μορφή της 24ωρης απεργίας εξαιτίας και των σοβαρών θεσμικών εκκρεμοτήτων στη λειτουργία της υπηρεσίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζουμε με απεργία το Φεβρουάριο.

Εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προκύψουν άμεσες λύσεις η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πυκνώνει εβδομαδιαία και αμέσως μετά καθημερινά, εναλλασσόμενες και μόνιμες αγωνιστικές, απεργιακές μορφές.

Κύριοι Υπουργοί,

Στην τελική ευθεία των νέων αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι καθαρό ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές` για τα συναρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση από την άμεση, έμπρακτη, αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου