20 Ιαν 2009

Υλοποίηση απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (16.1/2009) για νέες αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:

  1. Τη συμμετοχή και υποστήριξη του συλλαλητηρίου της νεολαίας και των εκπαιδευτικών με αιχμή τα ζητήματα της παιδείας, τη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση που οργανώνεται την Παρασκευή 23/1/2009 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

  2. Την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας με αιχμή τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ για την άμεση καταβολή και εξυπηρέτηση του εφάπαξ για τους 16.000 συνταξιούχους που είναι σε εκκρεμότητα και του ΟΠΑΔ για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00 και έως το τέλος του ωραρίου και οργανώνεται συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

  3. Την κατεύθυνση πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με αιχμή : την πραγματική αύξηση των μισθών, την προστασία των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων (Ευρωδικαστήριο, Πρόνοιας, ΟΠΑΔ, αντιασφαλιστικοί νόμοι), την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των κοινωνικών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας). Την προστασία από τις ιδιωτικοποιήσεις (ΣΔΙΤ, εκχωρήσεις κ.α.).

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαραίτητο :

α) Να αποσταλεί σε κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο από τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα η παρούσα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.

β) Να προχωρήσουν άμεσα οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα σε συσκέψεις Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, ενημερωτικές και οργανωτικές συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας : άμεσα με στόχο την 28/1/2009 και στη συνέχεια για την 25/2/2009.

γ) Να ληφθούν και να ανακοινωθούν αποφάσεις – καλέσματα άμεσα για την 28/1/2009 από κάθε Ομοσπονδία και Νομαρχιακό Τμήμα, να υπάρξουν ανακοινώσεις ή συνεντεύξεις τύπου.

δ) Να ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο και διαθέσιμο μέσο οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που πρόσφατα (τους τελευταίους 18 μήνες) συνταξιοδοτήθηκαν και δεν τους καταβάλλεται το εφάπαξ για τη συγκέντρωση της 28/1/2009 και ώρα 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ε) μαζί με την ενημέρωση για την 28/1/2009 καλούμε και σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/1/2009.

στ) Επειδή για τις άμεσες κινητοποιήσεις είναι μικρά τα χρονικά περιθώρια , πέρα από τα μέτρα προβολής που οργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε κεντρικό επίπεδο είναι ανάγκη : 1.- Να υπάρξει πρωτοβουλία από κάθε Ομοσπονδία και Ν.Τ. 2.- Να αναπαραχθεί με τον πιο γρήγορο τρόπο σχέδιο αφισσέτας που επισυνάπτουμε ή να διαμορφωθεί άλλο καθώς και επιπρόσθετο υλικό όπου υπάρχει τρόπος και άμεση δυνατότητα. Για τη δημιουργία ανακοινώσεων υπάρχουν στοιχεία, θέσεις, υλικό στις συνεντεύξεις τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις πρόσφατες (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2008) ανακοινώσεις για τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, που αιχμή είχαν τα ίδια θέματα.

ζ) Οι Ομοσπονδίες είναι αναγκαίο για την οργάνωση της συγκέντρωσης και τη δυναμική ανάπτυξής της να συγκροτήσουν την παρουσία τους με πανώ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι επικίνδυνα εκτός ορίων. Οι δημοσιονομικές εξελίξεις το 2009 με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός και τα έσοδα των Ταμείων υπολείπονται δραματικά των νέων υποχρεώσεων, ενώ μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση προηγούμενων (2008), η απόσταση από την εμπλοκή στην κατάρρευση και την κατάργηση δικαιωμάτων επί της πραγματικότητας έχει σχεδόν διανυθεί.

Η ευθύνη φυγής από αυταπάτες είναι άμεση και επιτακτική, συλλογική και προσωπική από την κορυφή μέχρι κάθε σημείο και δημόσια υπηρεσία, κάθε συνδικαλιστική, εργαζόμενο και συνταξιούχο.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πανελλαδική στάση εργασίας

12.00 έως λήξη ωραρίου

SOS

Για το εφάπαξ και την περίθαλψη

ΑΠΕΡΓΟΥΝ οι εργαζόμενοι

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και οι συνταξιούχοι

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ

Στο δρόμο

Βγαίνουμε από τα γραφεία και τα σπίτια

13.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Στην πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα


Η αδιαφορία της κυβέρνησης

βλάπτει σοβαρά

τη σύνταξη, τους μισθούς, την υγεία

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

με συμμετοχή, δύναμη, απόφαση

με μαζικό ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου